fredag 29. oktober 2010

Q3 GDP

GDP kom inn på 2%, litt under consensus på 2.1%. 1.4% av dette skyldes inventory build hos forbrukere, og dette er kun et estimat pt. M.a.o. tallet vil bli nedjustert.

Allikevel, som nevnt tidligere var det ikke et tall som hverken bekreftet eller avkreftet QE2, eller sa noe om størrelsen. Basert på info de siste dagene er det lite som tilsier at QE blir på USD +1 trillion, og at det heller blir på et par hundre milliarder, og noen ord fra FED om at de vil "gjøre med hvis nødvendig". Slik vi ser det er det greit å bruke dagens marked på å lette seg ned i råvarer, og heller komme seg inn igjen på torsdag etter FOMC avgjørelsen. Vi har tross alt +20% oppgang bak oss, og stor usikkerhet mtp FED møtet, så det er liten grunn å gå all inn nå.

Det er en liten mulighet for at FED vil bruke sjokk taktikken fra 2008/09 og overraske markedet med en enormt nummer, men det vil samtidig skape en FED avhengighet i markedet, og enorme forventninger fremover hvis arbeidsledigheten ikke bedrer seg i 2011. Vi tror derfor ikke Bernanke selv velger å gå all inn på dette tidspunktet, men heller ta et steg av gangen.       

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar