onsdag 10. november 2010

Hva nu?

Da var QEII over, og svaret ble USD 600bn, + noe attåt hvis det skulle bli behov. Markedet gjorde et overraskende hopp på nyheten, som er en refleksjon over at det var reel frykt der ute over at QEII ikke skulle bli noe at i det hele tatt; akkurat som Bernanke hadde noe valg.

Gull nådde ATH i går og opplevde et aldri så lite flash crash på slutten av tradingen i går og raste fra 1425 til 1385 da det gikk opp for investor at han var i unchartered teretory (i nominelle termer, så klart).

Hva skjer nå? De som mener at det ikke er valutakrig stikker hode i sanden. Det er opptakten til WWIII vi nå er vitne til, bare at den kjempes med finansielle våpen. Om det hele bryter ut er uklart fremdeles, men noen langsiktige theser kan man flagge: a) argumentene for gull er fremdeles sterke: FED skal trykke minimum USD 600bn, og POMO auksjonene starter om knappe uker; usikkerhet i Eurosonen som vi har sett tegn til de siste dagene vil svekke EUR og dermed råvarer, med mulig unntak av gull da metallet stiger som et svar på økt pengemengde og global inflasjonsfare b) Med flere PIIGS statsobligasjonsauksjoner og G20 møte på gang er det muligheter for at nok en gang Eurosonen vil komme i fokus. Dette vil sannsynligvis være med å minske risikoappetitten til investor, og skulle det sammenfalle med en lavere EUR vil OSE være første offer: Merk at OSEBX har gått 30% siden juli, og nådde toppnoteringer for året allerede i midten av oktober, har S&P 500 så vidt nådd ny topp for året sist uke, og har kun gått 20% siden bunnen i mai. Ganske åpenbart i grunn; OSE har en høyere beta en S&P 500 indexen, samt at oljeprisen har gått kraftig siste to uker, men det viser også at det er lengre ned ved en eventuell korreksjon. c) En grei portefølje er derfor short USD/EUR, long Gull, og short OSEBX.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar