lørdag 23. oktober 2010

En uke til QE II

Uken som kommer kan blir en volatil en, med både Microsoft og Exxon som rapporter Q3 tall, og samtidig GDP Q3 på fredag.  Som nevnt tidligere er det mulig at GDP printen vil være med å avgjøre størrelsen på QE II (FOMC møte 2-3 november), og vil derfor ha om mulig mer oppmerksomhet rettet mot seg enn tidligere. Hvis markedet går sterkt på et dårlig tall (les: under konsensus) er det bevist en gang for alle at det eneste som driver markedet er en forvetning om QE II.

Goldman melder i dag at de tror på USD 500m annonsert 2-3 november; de melder videre at QE er "almost certain", og at total vil ytterlige lettelser lede til USD 2t over de neste månendene. 

Hvis FED melder om USD 500, samt gjør det klart at de vil gjøre hva som er i deres makt til å ungå deflasjon, se gullprisen ryke rett opp mot 1400 igjen. 

Det er noen som argumentere for at QE ikke vil materialisere seg, ettersom hele markedet nå handler i påvente av dette, og børsene kun går opp dagene hvor det er POMO (permanent open market operations: FED kjøper obligasjoner).


QE II


sdfdsfds

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar