fredag 22. oktober 2010

QE II

No. 1 driveren for sept/okt MTD oppgangen på OSE har uten tvil vært en forventning til nye kvantitative lettelser (QE) fra FED. Så langt er rundt. 1 trillion priset inn, så hvor børsen skal frem mot jul blir i stor grad avgjort 2/3 november. 


Alt over 1 trillion vil være positivt for markedet på kort sikt, og bør virke som olje på maskineriet. Det er tross alt slik at den eneste referanserammen markedet har relatert til QE i nyere tid er QE1. Og var ikke det en suksess kanskje? OSEBX fra 200 til 380 så og si uten pause. Med dette som bakteppe bør vi få et skikkelig byks skulle FOMC melde om > USD 1t.


Nedsiden er så klart alt under 1 trillion, og det er mange grunner til at FOMC ikke vil gå "all inn" allerede i november, tross alt er det noen lyspunkter i økonomien. 


Før FOMC møtet er det US Q3 GDP tall, og ironisk nok kan et positivt tall bidra til å svekke børsene. Dette fordi St. Louis Fed medlem Bullard i går sa at han favoriserte en liten QEII, og at han ville se ann Q3 GDP før de (FOMC) tok en endelig avgjørelse. Mao, et sterkt GDP tall vil bety mindre QEII og noe av luften vil gå ut av ballongen (som er USD 1t stor), og vi vil se svekkelse på børsen. Dette strider så klart mot en hver fornuft, ettersom sterk GDP vekst reflektere en sterk økonomi, men sånn er det nå en gang blitt, og man må justere seg til det eller dø. 


Altså, Q3 GDP under consensus = kjøp!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar