mandag 8. august 2011

FOMC møte IMO


For nøyaktig 1 år siden var verden i samme situasjon som i dag: Europa vaklet, nøkkeltall fra USA var på hell, og børsen reagerte nedover. Det som forandret dette var Bernankes tale i Jackson Hole, hvor han lovet ny stimuli. Neste FED møte er i morgen, og side konsensus er at en ny runde med QE ikke blir annonsert er det lett å tenke seg hva som vil skje hvis nettopp en slik annonsering blir virkelighet.



I et historisk perspektiv er det stor sannsynlighet for at mer pengetrykking vil finne sted. Dette har alltid vært den foretrekkende måte å komme seg ut av problemer på. Hvorfor? For det første, og kanskje det viktigste, er det slik at våre kjære folkevalgte ønsker å bli gjenvalgt, og derfor blir de tøffe valgene nedprioritert, og man tyr til andre metoder. Pengetrykking fører som kjent til en del ting som de fleste vet å sette pris på, nemlig høyere aksjekurser og boligverdier. Inflasjon kjennes veldig deilig ut i starten, men som alkohol i store mengder har det en senvirkning som kan være helt utholdelig hvis man drakk/trykket for mye.. Vi skal komme tilbake til dette ved en senere anledning.

Poenget er at vi mener det er sannsynlig at flere lettelser vil bli annonsert i morgen. Nå har nemlig Bernanke det han trenger for å gjøre det: a) en kraftig nedgang i aksjekurser b) fallende råvarepriser c) fokus vekk fra inflasjon og økende deflasjonsfare. Basert på dette har vi kuttet vår short midlertidig og holder nå kun gull long.

(kjøper også Archer etter dagens fall på 20%)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar